COADA a ajuns si la Giurgiu

http://www.giurgiu-news.ro/DRAGOS-VOICU–PREMIU-PENTRU-DEBUT-IN-PROZA–COADA…-DE-LA-DOI-PAPUCI-3059/pagina-0

..Un tanar scriitor giurgiuvean a castigat premiul pentru debut in proza al editurii Cartea Romaneasca. Este vorba despre romanul „Coada” de Dragos Voicu.
Un roman despre viata din comunism, vazuta prin ochii unui pionier care asteapta 12 luni la coada pungile de tacamuri de pui…
Este o carte despre bananele puse la copt pe sifonier si despre guma de mestecat straina, despre frigul din case, cheia de la git, bubuitoarele cu carbid, cracanele cu invizibile si tevile cu gornete, fripturile facute la colturile blocurilor, buteliile si casele primite de la stat, intuneric si luminari, sifoane, sprit si Pepsi, oracole, sticle, borcane si maculatura, poeziile cu Tovarasul si Tovarasa, vizitele de lucru, militienii, Colectivul, defilarea de 23 august, avortul, cravata rosie cu tricolor, indatoririle, angajamentul si legamintul pionierului, cantecele pionieresti, comandantii de detasament, banca de onoare si practica agricola…
Dragos Voicu s-a nascut la Bucuresti, a locuit cu familia la Giurgiu si a revenit in Capitala pentru a urma cursurile Academiei Tehnice Militare si masteratul de Managementul proiectelor la SNSPA. In prezent lucreaza in cadrul Ministerului Administratiei si Internelor. A tradus din limba engleza volumul Sistemul integrat pentru securitatea frontierei (Editura Univers Stiintific, Bucuresti, 2006) si a publicat articole de specialitate in revista Asociatiei Generale a Inginerilor din Romania, Univers ingineresc. In 2008 a obtinut locul I la concursul de povesti cu tema „De ce iubim Bucurestiul”.
In acest an a primit Premiul pentru Debut al Editurii Cartea Romaneasca, singurul acordat in aceasta editie, pentru romanul „Coada”.
Intr-un recent interviu, Dragos Voicu a fost intrebat unde a crescut…
„Pana la 18 ani am trait in Giurgiu, la bloc. La coada, recunosc, nu prea am stat, dar frigul a fost exact asa cum e in carte. Nici curent electric nu prea era, asa ca, de multe ori, invatam la lumanare. Da, frigul si intunericul le-am simtit pe pielea mea. O singura coada mi-a ramas pregnant in memorie, o coada la bere la restaurantul Doi papuci, intr-o caldura naucitoare de vara, printre barbati despuiati de tricouri, parosi, agitati si galagiosi, cu pielea sfaraind
la soare si descompunandu-se in miasme ucigatoare. Aproape am lesinat. Oricum, nu am prins bere”.
Romanul „Coada” face deja furori si i diaspora romaneasca – in Canada, in SUA, etc. Pe bulevardul Decarie din Montreal s-a deschis o librarie romaneasca – “Pagini romanesti”. Aici printre alte 15.000 de titluri de carti, CD-uri si DVD-uri isi trage rasuflarea, dupa o portie zdravana de inot peste ocean, si romanul „Coada”.
O recenzie a romanului „Coada”, semnata de Mioara Ionescu, se gaseste si pe site-ul ziarului romanilor din Diaspora, http://www.gandaculdecolorado.com.

Reclame

One response to “COADA a ajuns si la Giurgiu

  1. ahhh in sfarsit!!!! mai intai in canada, dupa aceea la giurgiu!!!!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s