Inca o lansare

După cum ştiţi, povestea mea norocoasă „Bucureştiul” a luat locul I la concursul de povesti despre Bucureşti http://www.deceiubimbucurestiul.ro/despre

Cele 22 de poveşti câştigătoare au fost reunite într-un volum de colecţie (Editura Humanitas) ce va fi lansat mâine, ora 16.00 la BOOKFEST. Din păcate nu voi putea fi acolo decât mai târziu, aşa că, anunţul de presă de mai jos va fi fără subsemnatul.

O lansare bucureşteană, în 22 de acte, la Bookfest 2009

 Sabina Stirb
GMP PR

  

Sorin Oprescu, Stelian Tănase, Ioan T. Morar,  Bruno Roche (Apa Nova Bucuresti) şi Dragoş Voicu (cel mai îndrăgostit de Bucureşti dintre participanţii la concursul organizat de Apa Nova)  lansează volumul de colecţie Bucureştiul în 22 de poveşti”. Vă invităm la o întâlnire moderată de Adrian Ursu, miercuri, 17 iunie, ora 16:00 în cadrul târgului de carte Bookfest 2009, standul Cotidianul, pavilion 17- D5, în Complexul Romexpo.

 

Volumul Bucureştiul în 22 de poveşti” este urmarea unui concurs pe blogul campaniei www.deceiubimbucurestiul.ro,  care a invitat utilizatorii să povestească de ce iubesc ei capitala. Iniţiativa a continuat campania din 2007 semnată tot Apa Nova, “De ce iubim Bucureştiul?”, în care străzile primeau alte denumiri, toate motive pentru care bucureştenii n-au părăsit încă Bucureştiul. “Strada unde am pupat-o pe Mimi” sau “Unde băteam mingea cu băieţii” au devenit mărturii despre un oraş cu care te-ai putea împrieteni.

 

Acum, reperele în câteva cuvinte care se înghesuiau pe plăcuţele stradale s-au transformat în poveşti care pot ocupa pagini.  Juriul format din Adrian Majuru, Ioan T. Morar, Andi Moisescu, Silviu Man, Ema Stere şi Alexandru Bălăşescu a parcurs numeroase posturi şi poveşti despre Bucureşti pentru a selecta în final 22 de produse creative şi încă 3 premii speciale care să fie publicate într-un volum de colecţie.

 

Rezultatul? O cronică a oraşului, aşa cum au compus-o chiar locuitorii săi. Iată istoria unui sondaj virtual în realitatea urbană.  Volumul de colecţie “Bucurestiul în 22 de poveşti” este editat de Humanitas cu sprijinul Apa Nova Bucureşti.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s