Premiul de debut al Editurii Cartea Romaneasca 2008

"Coada"

Cartea Romaneasca – 23.02.2009

foto-dragos-voicu-autor-madalina-voicu-the-wife A fost desemnat cistigatorul Concursului de Debut in proza la Cartea Romaneasca

În urma jurizării, Premiul de Debut al Editurii Cartea Românească a fost acordat doar la secţiunea „Proză”. Cîştigătorul este Dragoş Voicu, autorul romanului Coada.

„Un roman a cărui forţă magică te face să izbucneşti în hohote de rîs sau de plîns şi te lasă năucit pe muchia dintre cele două stări.Viaţa la coadă. O coadă la tacîmuri de pui. O coadă fabuloasă, care înfăşoară oraşul de mai multe ori şi va dura 12 luni, timp în care Ionuţ, un vajnic pionier, îi va cunoaşte pe cei care îi vor fi vecini întregul an, cîteva personaje pitoreşti care discută despre copii, matematică, ţuică fiartă, fericire, cîrnaţi, dragoste, bomboane de pom, moarte, murături, examene de admitere. O coadă care sfidează orele, zilele, săptămînile, anotimpurile şi totuşi… aici oamenii îşi povestesc viaţa, îşi sărbătoresc zilele de naştere, se îndrăgostesc, se căsătoresc şi pur şi simplu, mor. În sfîrşit, vom înceta să mai vorbim despre lipsa de memorie a tinerilor scriitori.” (Mădălina Ghiu, redactor-şef Editura Cartea Românească)

Dragoş Voicu s-a născut la 9 iunie 1975 în Bucureşti. Este absolvent al Academiei Tehnice Militare Bucureşti şi al masterului „Managementul proiectelor” al S.N.S.P.A.. În prezent lucrează în cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor în domeniul managementului proiectelor. A tradus în limba engleză volumul Sistemul Integrat pentru Securitatea Frontierei – The Integrated System for the border security, Dumitru I. Popescu (Ed. Univers ştiinţific, Bucureşti, 2006). A publicat articole de specialitate, în bilunarul Asociaţiei Generale a Inginerilor din România: Univers Ingineresc. A cîştigat locul I la Concursul de poveşti cu tema „De ce iubim Bucureştiul?”, 2008.

La această ediţie a Concursului de Debut, organizat de Editura Cartea Românească, încă de la reînfiinţarea ei în anul 1970, au participat 76 de manuscrise – 33, la secţiunea „Proză”, 32, la „Poezie”, 4, la „Teatru”, 7, la „Critică/ Istorie literară/ Eseu”.

__________________________

Reclame

4 responses to “Premiul de debut al Editurii Cartea Romaneasca 2008

  1. Incredibila cartea. Nostima, inteligenta, nesatioasa, e imposibila sa nu placa. Daca s-a intamplat ca alte carti sa nu poata fi citite dupa ora 00:00 fara sa iti mijeasca ochii, asta se citeste de parca o rasfoiesti, abia astepti sa dai pagina urmatoare, dar parca ai vrea sa vezi putin mai in fata…la coada! Felicitari, Dragos!

  2. Vacanta mea a inceput cu „Coada” ! A fost o mare bucurie sa o citesc si inca de la primele pagini am hotarat: va sta pe reftul cu carti de recitit!
    Multumesc si felicitari!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s